Eerste hulp bij gebrek aan zelfliefde

door apr 1, 20210 Reacties

 

Alle informatie over Eerste Hulp bij gebrek aan zelfliefde

Wat te doen als je niet van jezelf houdt? Deze vraag wordt vaak gesteld. Van jezelf houden is helaas niet vanzelfsprekend. Als je een sterke neiging hebt om het anderen naar de zin te maken, dan kom jij vanzelf op de tweede plaats. Of derde. Of helemaal onderaan. De valkuil van ‘please’ gedrag is het feit dat anderen helpen ons ergens goed doet. We voelen ons nuttig en gewild. Maar toch is dat niet voldoende als jij gelukkig wil zijn

Zelfliefde is geen luxeproduct. Het is een noodzakelijk goed. Je kunt nooit echt gelukkig zijn zonder zelfliefde. Ze zeggen niet voor niets dat je eerst je eigen zuurstofmasker moet omdoen voordat je andere kan helpen in geval van een noodsituatie. Mooi gezegd, maar dat toepassen is totaal ander verhaal.

Zelfliefde is onvoorwaardelijk, noodsituatie of niet. Het is steeds eerst jezelf goed doen, voordat je jezelf kan delen met anderen. Zonder zelfliefde put je jezelf uit en dan besef je dat je een probleem hebt. Echter, er wordt op school niet geleerd om jezelf lief te hebben. Je wordt niet geleerd hoe je je eigen behoeften kan herkennen en eraan voldoen. Conformeren aan de eisen van de maatschappij, waaronder ook anderen helpen, wordt van ons stilzwijgend verwacht. We leren het onbewust aan om anderen boven onszelf te zetten.

Maar genoeg is genoeg. Het nut van zelfliefde is alles overstijgend. De zachte, verzorgende hand van zelfliefde stelt jou in staat om diegene te zijn die je wilt zijn. Begin daarom met mij de intieme reis naar jezelf toe, naar wat je echt wilt en wat je zo nodig hebt.

Heb je, net als de meeste van ons, last van gebrek aan zelfliefde? Dan is dit je eerste stap. De eerste hulp, het moment dat je voor jezelf kiest…

Zeg JA tegen jezelf.
Gewoon JA. Zonder ‘maar’ en zonder ‘later’. Zonder spijt en zonder verweer.

Zeg: JA, ik kies nu voor mezelf.

Zeg: JA, ik ga eerst aandacht op mezelf richten.

Zeg: JA, ik wil van mezelf houden.

Zeg: JA, ik ben belangrijk.

Gebruik de psychologische methode van JA zeggen om de beweegrichting van je inspanningen naar jezelf te keren. JA is een hele belangrijke bewering. Omdat je nog niet gewend bent om JA tegen je eigen behoeften te zeggen moet je het wel oefenen. Zeg het paar keer per dag. Je hoeft het nu nog niet te geloven, dat komt wel. Eerst eraan wennen.

Zeg het als je je overweldigd voelt. Als je moe, verdrietig of boos bent. JA, ik kies voor mij! Deze gewoonte zal vele muren afbreken en op commando een heel fijn en warm gevoel kunnen oproepen. Zelfs zonder dat je enige actie onderneemt gaat dit jou strelen en ondersteunen. Dit is het begin van zelfliefde.

Zeg: JA, ik ben mijn aandacht en investering waard. Eerst ik, dat gaat groeien en dan zal ik delen met de rest.

En wees niet te streng voor jezelf. Zelfliefde heeft tijd nodig. Net als elke andere vaardigheid moet je ook zelfliefde trainen. Begin met een JA… en je zal ervaren dat het goed voelt. Dat het juist is. Wees even heel bewust aanwezig in deze ervaring. Dit is het begin van jouw eigen unieke geluk.

***

In mijn boek beschrijf ik de 7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een gelukkig en zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is. Je krijgt van me methodes om voor zelfliefde te kiezen en die te ontwikkelen, wat dit eigenlijk betekent en waarom zelfliefde zo bepalend is.
Doe mee aan de Mind2HeartShift
Online Jumpstart Masterclass om grondig en onder begeleiding te werken aan je duurzame shift richting je eigen unieke geluk. Meer weten of meedoen?

 

Speciaal voor jou heb ik een gratis 7-daagse introductiecursus Mind2HeartShift klaarstaan. Doe mee en meld je hieronder aan

Doe mee met de gratis introductiecursus Mind2HeartShift

Meld je nu aan

Read More 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Leave a comment.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *